Omuz Çıkığı (Bankart Lezyonu)

OMUZ ÇIKIĞI TEDAVİSİ (BANKART LEZYONU) Omuz eklemi vücudumuzun en sık çıkık olan eklemidir. Bunun en önemli sebebi omuz eklemimin hareket miktarının diğer eklemlere göre fazla olmasıdır. Bu hareketler yapılırken omuz yuvasının anatomisi, labrum denilen ve yuvayı çeviren kıkırdaksı yapı, çevre kaslar ve bağlar omuz ekleminin stabilitesinden sorumludur. Bu yapılar omuzda dinamik ve statik sabitleyiciler olarak…

Devamı

Omuzda Kas Yırtığı (Rotator Kaf Yırtığı)

OMUZ KASLARINDA YIRTILMA (ROTATOR MANŞET YIRTIĞI) Bu hastalığı tanımlayabilmek için öncelikle omuz anatomisini bilmek gerekir. Omuz kuşağı üst kol kemiği, köprücük kemiği ve kürek kemiklerinin eklemleşmesinden oluşur. Bu eklemleşme alanında kolun bazı hareketlerini sağlayan “rotator manşet kasları” denilen 4 kas bulunmaktadır. Ayrıca bu alanda kasları koruyan “bursa” denilen ayrı bir koruyucu kılıf bulunmaktadır ve bu…

Devamı

Kalça Sıkışma Hastalığı (Femoroasetabular İmpingment)

KALÇA SIKIŞMA SENDROMU (FEMORASETABULAR İMPİNGMENT) VE KALÇA ARTROSKOPİSİ Kalça Sıkışma Sendromu (Femoroasetabuler sıkışma (FAS) veya femoroasetabuler impingement) mekanik bir kalça hastalığıdır ve kalça eklemini oluşturan yapılar (femur başı ve asetabulum) arasında teması artıran sebeplerden kaynaklanır. Bu artmış temasın iki ana sebebi vardır: Dizdeki menisküs benzeri yapılar olan “Labrum” un yırtığı veya asetabulum olarak adlandırılan kalça…

Devamı